Minder subsidie in Brabant aangevraagd voor opruimen van drugsafval dan verwacht - Omroep Brabant

Minder subsidie in Brabant aangevraagd voor opruimen van drugsafval dan verwacht

7 april 2016 om 11:55
nl
Er is minder subsidie dan verwacht aangevraagd als tegemoetkoming voor kosten die grondeigenaren in 2015 moesten maken om drugsafval op te ruimen. In de periode tussen 1 februari en 1 april hebben 98 gedupeerden bij de provincie Brabant voor ongeveer 400.000 euro subsidie aangevraagd.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De provincie fungeert als landelijk loket. Van de 98 aanvragen stammen er 63 uit Brabant, 33 uit Limburg, één uit Noord-Holland en één uit Gelderland.
De overheid heeft een miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor tegemoetkoming van de kosten, maar het totaal aan gevraagde subsidie blijft dus ruim onder dat bedrag. Het aantal aanvragen is kleiner dan verwacht.
De oorzaak hiervan is onduidelijk; reden waarom er een evaluatie zal plaatsvinden. De resultaten hiervan worden over enkele maanden verwacht.
Cijfers LFOVolgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), een onderdeel van de politie, zijn er vorig jaar landelijk 160 drugsafvaldumpingen geregistreerd, waarvan 47 in Brabant.
Volgens het LFO ligt het werkelijke aantal hoger. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidiëring is dat de dumping gemeld moet zijn bij de politie. Overigens is het ook mogelijk om achteraf aangifte te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.