Efteling zoekt duizend jonge katjes voor musical 'Gelaarsde Kat'

7 april 2016 om 12:50
nl
De Efteling is op zoek naar ruim duizend kinderen die kat willen spelen in de nieuwe Efteling-musical 'De Gelaarsde Kat'. De sprookjesmusical gaat dit najaar in première in het Efteling Theater.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Iedere speeldag spelen twintig kinderen gekleed als kat een eenmalige rol. Kinderen uit Nederland en Vlaanderen kunnen zich vanaf donderdag aanmelden via de website van het attractiepark in Kaatsheuvel. De duizend geselecteerde katjes krijgen in april en mei een professionele musicalworkshop tijden de 'Kattenschool' in de Efteling.
Vajèn van den BoschDe kinderen spelen in de musical samen Vajèn van den Bosch uit Oijen die de rol van de prinses vertolkt. Andere hoofdrolacteurs zijn Marcel Visscher (Gelaarsde Kat), Dick Cohen (koning, kattenvrouw en molenaar) en Soy Kroon (molenaarszoon).
De Gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon is terechtgekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Op 2 oktober gaat De Gelaarsde Kat officieel in première.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.