Maxime Gunst wil met FC Eindhoven naar de eredivisie

7 april 2016 om 15:11
nl
FC Eindhoven heeft nog één punt nodig om zeker te zijn van een plaats in de top vijf van de Jupiler League. Dat is belangrijk voor de club, want dan hoeft Eindhoven niet in de eerste ronde van de play-offs in actie te komen. In die play-offs kan trainer Mitchell van der Gaag weer beschikken over de van een blessure teruggekeerde Maxime Gunst.
Profielfoto van Giessen Arjan van der
Geschreven door
Giessen Arjan van der

De Belgische verdediger kreeg in augustus vorig jaar tijdens het duel met NAC Breda een tik tegen zijn knie en had daar veel last van. Uiteindelijk was er een operatie nodig om zijn knie schoon te maken. Daarna moest Gunst maandenlang revalideren. Dinsdag maakte hij tijdens de oefenwedstrijd tegen Brabantia zijn rentree op het veld.
Eenzaam“Dat was natuurlijk een schitterend moment voor mij. Tijdens de revalidatie was ik best wel eenzaam en al die maanden waren best eentonig"", blikt de linksback terug. "De jongens konden lekker voetballen en dat deden ze ook. Bij de wedstrijden was ik er bij maar verder volgde ik mijn eigen programma. Ik ben blij dat ik nu weer bij de groep zit. Heerlijk."
De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, vrijdagavond in eigen stadion, komt nog te vroeg voor de Belg. “Dat ik nu 45 minuten gespeeld heb, is mooi maar ik ben natuurlijk nog niet wedstrijdfit. Dat duurt nog een paar weken en dan moet ik ook geen terugslag krijgen. Ik schat in dat ik er bij de play-offs weer klaar voor ben om echt een wedstrijd te spelen. Ik kijk er nu al naar uit.”
Debuut MitrovicMaxime Gunst is niet de enige speler van FC Eindhoven die weer bij de selectie zit. Dat geldt ook voor Marko Mitrovic die in diezelfde oefenwedstrijd tegen Brabantia - die eindigde in een 9-0 overwinning - zijn debuut maakte voor FC Eindhoven. “Ik ben blij voor Marko dat hij eindelijk heeft kunnen voetballen en hij scoorde nog ook", zegt trainer Mitchell van der Gaag. "Mooi voor hem. En ook mooi voor Maxime dat hij een helft kon spelen.”
Van der Gaag wil nog niet naar de play-offs kijken. “Ik weet dat we nog één punt nodig hebben om zeker te zijn van een plaats bij de eerste vijf. Dat moet zeker lukken. Ik wil van Go Ahead Eagles winnen en schat onze kansen goed in. Daarna ga ik eens nadenken over de play-offs.”
EredivisieMaxime Gunst weet wel al wat hij in de play-offs wil bereiken en spreekt dat ook uit. “Ik wil met FC Eindhoven terugkeren in de eredivisie. Dat is mijn doel. Ik heb het gevoel dat dit echt mogelijk is dus van mij mogen die play-offs beginnen. Maar eerst even de competitie afmaken en dan ben ik er klaar voor om weer in actie te komen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.