Muskens en Piek uitgeschakeld in Maleisië

7 april 2016 om 14:00
nl
Eefje Muskens uit Goirle is er met Selena Piek donderdag niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken van het Maleisisch Open. Het Chinese duo Tang Yuanting/Yu Yang, nummer vijf van de plaatsingslijst, was in twee games te sterk voor de Nederlandse vrouwen, die het hun opponentes wel moeilijk maakten: 21-17 en 23-21.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De partij nam veertig minuten in beslag. In de tweede game keken Muskens en Piek al snel tegen een achterstand van 7-2 aan, waarna een snelle aftocht dreigde. Maar acht punten op rij van het Nederlandse koppel deden de score kantelen.
Piek en Muskens liepen zelfs uit naar een 18-13-voorsprong, waarna een van de Chinese vrouwen in discussie ging met de scheidsrechter over het gebruik van een handdoek. Dit brak het ritme bij de Nederlandse vrouwen die de game alsnog uit handen gaven.
'Een heel zuur leermoment'"Dit is erg frustrerend'', zegt Piek. "We zaten er in de tweede game zo goed in en het zag er gewoon naar uit dat die derde game er aan zat te komen. Dat we ons door zo'n akkefietje uit ons spel laten halen is een heel zuur leermoment. Ik verlies niet graag en zeker niet op deze manier.''
Volgende week komen Muskens en Piek op het Singapore Open, opnieuw een toernooi uit de Super Series.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.