Halt-straf voor alle kinderen die stomdronken waren op verjaardagsfeestje in flat Bergen op Zoom

7 april 2016 om 16:04
nl
De vier kinderen die afgelopen weekend na een verjaardagsfeestje in Bergen op Zoom met een alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis werden gebracht, krijgen een Halt-straf. Ook acht andere tieners die op het feestje waren, worden voor een alternatieve straf doorverwezen naar Halt. Dat bevestigt de politie.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De straf die de kinderen kunnen krijgen, bestaat uit een leer- of werkopdracht. Ook zijn er gesprekken met de ouders en hun kinderen. Mochten de kinderen niet meewerken dan kunnen ze alsnog doorverwezen worden naar justitie.
Feest in flatDe slachtoffers, drie meisjes en een jongen in leeftijd van 13 tot en met 15 jaar, vierden zaterdagavond samen met de andere kinderen een feestje in een flat aan het Benedenbaantje in Bergen op Zoom.
Hulpverleners rukten massaal uit nadat vanuit de flat werd gemeld dat enkele mensen onwel waren geworden. De brandweer heeft de kinderen naar buiten gebracht. De slachtoffers mochten na behandeling in het Bravis Ziekenhuis naar huis.
LEES OOK: ‘Zoiets mag nooit gebeuren’, moeder in tranen na uit de hand gelopen verjaardagsfeestje dochter (14)
Allemaal zelfde strafVolgens woordvoerder Alwin Don is besloten alle kinderen naar Halt te sturen, ongeacht de hoeveelheid alcohol die de kinderen hebben gedronken. "Iedereen die erbij stond, ondergaat dezelfde straf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.