Video

Lees, kijk en luister hier alles terug van het optreden van Racoon bij Omroep Brant

7 april 2016 om 17:30 • Aangepast 21 november 2020 om 11:26
nl
Brabant en Zeeland dat gaat eigenlijk wel heel goed samen. Brabant en de Zeeuwse band Racoon dat is zo mogelijk nóg beter! De band treedt donderdagavond op in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en de show is stijf uitverkocht. Donderdag gaven ze de luisteraars van Omroep Brabant alvast een voorproefje.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Naast Eindhoven, treedt Racoon ook nog op in het Chassé Theater in Breda. Dat concert, op 26 april, is ook helemaal uitverkocht. Kortom, de Brabanders houden van Racoon en het gaat de band voor de wind.
"Dat is fantastisch", vertelt zanger Bart van der Weide. "We doen wat we doen zonder maar een druppel water bij de wijn te doen en de mensen vinden het prachtig."

Wachten op privacy instellingen...

Nieuwe singel De singel 'Young and Wise' is het nieuwste pareltje van de Zeeuwse band. Volgens de zanger ontstond dit lied als vanzelf. "Stefan had de gitaarloopjes geschreven en ik kwam toen met de zangtekst. Zo vindt er een soort kruisbestuiving plaats en dat is denk ik de kracht van de band."
Hoewel de band dus zelf hun muziek maakt, weet Bart ook wel dat dat niet de enige reden van hun succes is. "Onze ego's zijn ondertussen zo aangepast dat we donders goed weten dat we ook een goede producer nodig hebben", vertelt hij. "Negen van de tien keer geven we hem gelijk, maar dat gaat soms wel stampvoetend. Op zo'n moment moet je gewoon je ego aan de kant zetten."
'Muziek moet eruit'De concerten in Brabant zijn uitverkocht, maar Van der Weide moet ook diep nadenken of er überhaupt nog kaarten te krijgen zijn voor een optreden ergens in het land. "De kaarten gaan als warme broodjes over de toonbank", vertelt hij.
Het succes is volgens de zanger leuk, maar ze 'doen het niet om groot en beroemd te zijn, we doen dit omdat de muziek eruit moet'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.