Drugsactie 'Operatie Trefpunt': 13 verdachten langer vast

7 april 2016 om 19:20
nl
Nog eens vijftien verdachten die maandag tijdens de grote drugsactie ‘Operatie Trefpunt’ zijn aangehouden in Brabant zijn donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dertien van hen zitten de komende twee weken nog vast. De overige twee zijn vrijgelaten, maar worden nog wel verdacht.
Profielfoto van Ron Vorstermans en Mathijs Pennings
Geschreven door
Ron Vorstermans en Mathijs Pennings

In totaal werden maandag in heel Nederland 55 verdachten opgepakt. 32 van hen zijn inmiddels voorgeleid. De rest is vrijgelaten.
Drugs en wapensDe verdachten die donderdag in Breda en Den Bosch zijn voorgeleid, worden onder meer verdacht van wapen- en drugsbezit, handel in valse merkkleding en het voorbereiden van het opzetten van een drugslab. De verdachten komen uit alle delen van de provincie. Onder meer uit Eindhoven, Oisterwijk, Roosendaal en Best.
De voorlopige hechtenis van de drie hoofdverdachten in de zaak is woensdag met twee weken verlengd. Ze zijn maandag tijdens de operatie aangehouden. Een van hen werd in Tsjechië gearresteerd. Hij wordt uitgeleverd aan Nederland. De drie mannen komen allemaal uit Best.
Loods op slotDe hoofdverdachten kwamen naar voren in het onderzoek Explorer van het Openbaar Ministerie naar een loods in Best, die onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf vermoedelijk gebruikt werd als ontmoetingsplaats voor criminelen die handelden in synthetische drugs en grondstoffen voor synthetische drugs.
De loods is afgelopen maandag ontmanteld en door de gemeente Best voor een jaar gesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.