Video

Droom van BMX'er Raymon van der Biezen in duigen? Rio verder weg dan ooit

8 april 2016 om 19:35
nl
De kans dat BMX’er Raymon van der Biezen zich gaat plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio is erg klein geworden. Hij heeft een polsbreuk opgelopen in een wereldbekerwedstrijd in Argentinië waardoor hij zich waarschijnlijk niet meer kan plaatsen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

"Zeg nooit nooit, maar de kansen zijn wel minimaal geworden om Rio nog te halen", zegt een teleurgestelde Van der Biezen tegen de NOS.
"Het was mijn laatste grote doel, mijn droom. Die wordt me nu een beetje ontnomen. Dat doet best wel zeer. Ik heb er al heel wat nachtjes van wakker gelegen."
‘Kans op kwalificatie in Colombia’ Door zijn blessure mist de BMX’er uit Heesch de wereldbekerwedstrijd in Manchester en waarschijnlijk ook die op Papendal begin mei. De laatste kans voor Van der Biezen op een nominatie voor de Spelen in de wacht te slepen is nu eind mei in Colombia.
"Maar dan heb ik maar twee weken voorbereiding waarin ik mijn pols volledig kan belasten. Dan moet je jezelf afvragen of ik in die tijd weer op topniveau zou kunnen fietsen. We zullen wel zien hoe snel het gaat, maar ik ben geen 19 meer. Topsport is keihard, daar ben ik wel achter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.