Line-up Lakedance bekend, festival krijgt extra buslijn

7 april 2016 om 20:37
nl
De Lakedance-organisatie heeft donderdag de eerste artiesten bekendgemaakt die op de planken bij Aquabest zullen staan. Verder meldde ze dat er dit jaar niet alleen een busverbinding wordt opgezet met het station in Best, maar ook met Eindhoven Centraal.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Lakedance is één van de bekendere festivals van Brabant, dat jaarlijks bovendien in twee edities verschijnt. De eerste vindt traditioneel plaats op Aquabest in Best. Dit jaar is de eerste editie op zaterdag 11 juni.
R3HAB en QuintinoTijdens de eerste editie staan artiesten op vijf stages te vinden. Onder anderen  R3HAB, Quintino, Dirty South, Chocolate Puma, Sick Individuals, Franky Rizardo, FeestDJRuud en LNY TNZ laten de bezoekers dansen op hun zomerse muziek.
Behalve de mainstage, waar bijvoorbeeld R3HAB, Quintino en het opkomende talent Kav Verhouzer staan, is er dit jaar een Defected-stage, naar het gelijknamige platenlabel. Behalve Rizardo staan hier dit jaar ook Tube& Berger, Simon Dunmore, Sonny Fodera, Sam Divine, Purple Disco Machine en Shovell op de planken met hun housemuziek.
Losgaan in de bossenVerder is er nog een Kletshoek-stage, waar tussen de bomen tech- en deephouse zal worden gedraaid. "De ideale plek om even af te koelen en los te gaan", vindt een enthousiaste organisatie. Onder anderen de zwoele klanken van Technasia, Tapesh, Miss Melera, Prunk, Buurman, Bram Fidder en Kevin Duane vullen het knusse bos.
Ten slotte zijn er nog het Winter Park, waar voor even weer kan worden teruggeblikt naar de winter, en de Mensroom centraal. Bij het winterfestijn zijn FeestDJRuud, LNY TNZ, Puinhoop Kollektiv, Lampegastuh, DJ Tiago Marques en Sylvie Thijs te vinden. Bij de Mensroom  een intieme area aan het water'  treden opkomende talenten op, zoals STVN, Kruh, Jay Swiff, Ivo Foreal, Dirk Dali en Cirque du B2B.
Twee buslijnenDe organisatie achter Lakedance meldt dat dit jaar voor het eerst twee buslijnen worden opgezet om bezoekers naar het festivalterrein te krijgen. Voor het eerst is er ook een lijn vanaf Eindhoven Centraal. Die vanaf Best bestond al langer. Opstapplaatsen en tickets zijn hier te vinden.
Tickets voor Lakedance zijn per direct verkrijgbaar. Er zijn kaartjes voor enkel de eerste editie, maar ook combinatietickets. Die laatste bieden toegang tot de eerste en tweede editie van het festival. Het tweede Lakedancefeest is 13 augustus in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.