'Eigenlijk voldoet Art niet', waarom hij dan toch de beste presentator van Wie is de Mol? is

7 april 2016 om 22:45
nl
Art Rooijakkers en Wie is de Mol?, het is bijna onmogelijk om die twee los van elkaar te zien. Art uit Geldrop is toch eigenlijk wel dé mister Mol. En niet zonder reden: hij gaat het populaire programma namelijk ook in 2017 presenteren. En daarmee is hij recordhouder: niet eerder presenteerde iemand zo lang het programma.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Maar wat maakt dat hij zo’n goede presentator voor het programma is? Oud-kandidaten weten wel waarom:
"Eigenlijk voldoet Art niet”, valt Toine van Peperstraten (seizoen 6) maar meteen met de deur in huis. “De presentator was ooit bedacht als iemand voor wie je bang bent. Iemand die ervoor zorgt dat je meteen je mond houdt als je hem ziet. En zo iemand was Karel van de Graaf absoluut, met z'n zwarte hoed.”
Goed in wegcijferenWie denkt dat hij Art daarom niet goed vindt, zit er helemaal naast. “Want hij is echt heel erg oké. Hij kan zich goed wegcijferen, maar weet ook wanneer hij wel een stap naar voren moet doen. Daarnaast is hij tekstueel sterk”, zegt Van Peperstraten lovend.
Ook zwemmer Maarten van der Weyden ziet in Art iemand die zich makkelijk verschillende rollen aanmeet. “Hij stond boven ons als presentator. En tegelijk midden tussen ons in. Hij zorgde voor de gezelligheid”, herinnert de zwemmer zich.
Jong en fris“Art is een jonge, frisse presentator. Hij is meer van deze tijd”, zegt John Guntlisbergen uit Sint-Oedenrode, winnaar van seizoen 3. “Hij is mysterieus en spannend, zeker dit jaar. Hij doet het heel goed.”
Komt er voor Art nog een verder vervolg na die zes seizoenen WIDM? “Hij kan dit echt heel lang gaan doen”, vindt Van Peperstraten. “Maar ja, het is natuurlijk wat hij zelf wil.”
En zo is het maar net! Tot die tijd kijken we samen met alle Molloten uit naar de start van seizoen 17.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.