'PowNed lijkt bereid te schikken met Onno Hoes na rel om verborgen beelden'

7 april 2016 om 23:35 • Aangepast 21 november 2020 om 11:25
nl
Omroep PowNed en Onno Hoes uit Den Bosch spreken over een mogelijke schadevergoeding nadat de omroep privébeelden van de oud-burgemeester naar buiten bracht. PowNed had de beelden nooit mogen uitzenden.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

In de rechtbank van Amsterdam sprak Hoes donderdag met PowNed over een schikking. Daar kwamen ze overeen dat de omroep tot 15 april de tijd krijgt om met een voorstel te komen, zo weet het Algemeen Dagblad.
Verborgen cameraPowNews, het actualiteitenprogramma van PowNed, zond in 2014 opnamens van een verborgen camera uit waarop te zien was dat Hoes een afspraakje had met een jonge man.
Hierdoor kwam zijn positie als burgemeester van Maastricht ter discussie te staan. Hierop besloot de ex-man van Albert Verlinde op te stappen.
Uiteindelijk kwam het tot een rechtszaak tussen Hoes en PowNed. De Bosschenaar vond dat de omroep het recht niet had om de beelden uit te zenden. De rechter was het met hem eens.
'Geen ernstige misstand'De rechter beargumenteerde dat de burgemeester dan wel een publiek figuur is, maar dat hij 'niet zonder meer vogelvrij' is. Zo werd er geen ernstige misstand aangetoond.
"De inbreuk op het privéleven van Hoes was niet gerechtvaardigd", aldus de rechter. PowNed vindt daten met een toyboy, wat naar verluidt het geval was, nog steeds een misstand.
Tot 15 april krijgt PowNed dus de tijd om met een schikkingsvoorstel te komen, weet het AD. De rechter beslist volgens de krant over een bedrag als de omroep niet met een voorstel komt.

Wachten op privacy instellingen...

Fragmenten verwijderdPowNed heeft er overigens al voor moeten zorgen dat de onrechtmatige fragmenten niet meer via zoekmachines op internet te vinden zijn.
Daarnaast moest de omroep een kopie van de originele beeld- en geluidsopnames aan Hoes geven, omdat de beelden volgens de rechtbank deels gemanipuleerd zijn uitgezonden.
Weer aan het werkHoes heeft intussen de draad weer opgepakt. Hij is nu voorzitter van de VVD in Zuid-Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.