Vandaag in Brabant: Joodse danseres werd door eigen man verraden in oorlog en Roy Donders is boos

8 april 2016 om 09:49
nl
Goedemorgen. Eindhoven kan één miljoen winnen met straatverlichting tegen agressie op het Stratumseind. Verder komt een indrukwekkend verhaal tot leven bij Kamp Vught over een Joodse danseres uit Den Bosch die door haar eigen man werd verraden in de oorlog. En Roy Donders is kwaad op een stel winkeldieven. Dit en meer in ons nieuwsoverzicht.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?
* De oud-beheerder van de kantine van VV Steenbergen staat vandaag voor de rechter. Hij werd in juli opgepakt toen zeven tassen vol drugs in de kantine van de voetbalclub werden gevonden.
* Eindhoven is in de race voor een belangrijke prijs met een project om straatverlichting in te zetten tegen agressie in het uitgaanscentrum. Vandaag hoort de gemeente of het de Europese 'iCapital' en de daarbij behorende één miljoen euro wint.
[tweet:body:https://twitter.com/tonnievossen/status/718161793668018177]Waar wordt over gepraat?
* Roy Donders is woedend op een stel dat in zijn winkel spullen heeft gestolen. De Tilburgse stylist dreigt in een filmpje de beveiligingsbeelden online te zetten als de daders zich niet bij hem melden. "Ik heb 120.000 vrienden dus dan sta je lekker voor schut voor heel Nederland", aldus een boze Roy.
* Het indrukwekkend levensverhaal van de Bossche danseres Roosje Glaser komt tot leven aan de hand van 150 foto's en filmpjes. De 23-jarige Joodse werd in de Tweede Wereldoorlog verraden aan de nazi's door haar eigen man, een collaborateur.
* Vlak voor zijn dood heeft de omgekomen crimineel Danny de Deugd (26) de politie getipt over een verdachte ghb-dealer uit Etten-Leur. Hij deed een boekje open over de drugswereld, zo bleek gisteren tijdens een rechtszaak.
[youtube:body:https://youtu.be/6Z_IH1zITMc]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?
* Een motorrijder is gisteravond zwaargewond geraakt in Tilburg toen de remmen van zijn motor plotseling weigerden. De man werd gelanceerd toen hij met honderd kilometer per uur over de Burgemeester Bechtweg reed.
* De 8-jarige Rafael werd gisteren in het zonnetje gezet door de brandweer van Boxtel. Hij redde zijn moeder en zusje toen er brand ontstond in de keuken van hun huis. Dus werd de jongen in een echt brandweerpak gehesen en kreeg hij een oorkonde.
* De opvang van drugsverslaafden in Roosendaal is definitief van de baan. Buurtbewoners 'janken bijna van opluchting'. "Ik ga vannacht heerlijk slapen", zegt een van de omwonenden.
[Tweet:body:https://twitter.com/marjanka_radio/status/718163866107121665]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!