Video

Noordbrabants Museum tot één uur 's nachts open voor Jeroen Bosch

8 april 2016 om 12:22
nl
Om toch nog meer mensen aan kaartjes te helpen voor de grote Jeroen Bosch-expositie blijft het Noordbrabants Museum in Den Bosch de komende tijd tot één uur 's nachts open. Dat levert 15.000 extra kaartjes op. In het laatste weekend (7 en 8 mei) is de tentoonstelling zelfs 38 uur aan één stuk geopend.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

'Visoenen van een Genie' in Den Bosch is de grootste Jeroen Bosch-expositie tot nu toe. Zeventien grote schilderijen van de middeleeuwse Bossche meester en een groot aantal tekeningen zijn voor het eerst in de geschiedenis samen te zien. De stad Den Bosch herdenkt met de expositie de vijfhonderdste sterfdag van Jeroen Bosch.
380.000 tickets verkochtVoor de tentoonstelling is veel belangstelling maar onlangs kondigde het museum aan dat alle kaartjes waren verkocht. Met 380.000 verkochte tickets waren alle beschikbare kaartjes de deur uit.
Met de beslissing die het museum nu genomen heeft, zijn er dus weer even kaartjes, al is de kans groot dat ze weer razendsnel zijn uitverkocht. Het museum doet dat door de deuren vanaf 22 april van 8 uur 's morgens tot één uur 's nachts open te zetten. Eerder al was de tentoonstelling tot elf uur 's avonds geopend.
SlotweekendHet slotweekend van de tentoonstelling moet een groot afsluitend feest worden, met de nacht van de uil. Zo'n avondopenstelling past uitstekend bij Jeroen Bosch, zegt museumdirecteur Charles de Mooij "Bosch schildert veel nachtdieren, zoals uilen,  en wanneer kun je die nu beter bekijken dan in de nacht."
Als de laatste 15.000 kaartjes zijn verkocht, is de tentoonstelling straks door bijna 400.000 mensen bezocht. De kaartjes die sinds vandaag op de markt zijn echt de allerlaatste die worden verkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.