Belg (30) loopt ernstig hersenletsel op na zware mishandeling bij Eurocircuit in Valkenswaard

8 april 2016 om 12:37
nl
Een 30-jarige man uit het Belgische Kortrijk heeft op Eerste Paasdag ernstig hersenletsel opgelopen nadat hij zwaar mishandeld werd bij het Eurocircuit in Valkenswaard. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis in Tilburg. Het slachtoffer zou door meerdere belagers zijn geslagen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het slachtoffer is op dit moment buiten levensgevaar. Het is volgens de politie echter onduidelijk of hij helemaal zal herstellen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man lange tijd niet aanspreekbaar was. Inmiddels is dit volgens hem wel het geval. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en zal hier volgens hem zeker nog enige tijd moeten blijven.  
De Belg verloor het bewustzijn nadat hij door meerdere belagers zou zijn geslagen. Rond acht uur 's avonds kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het circuit. Daar aangekomen bleek volgens de politie dat het conflict zich had verplaatst naar het fietspad bij het circuit en vervolgens naar de camping.
Buiten bewustzijnToen agenten op de camping bij het circuit kwamen, werd duidelijk hoe ernstig de situatie was. Het slachtoffer werd daar buiten bewustzijn gevonden. Aan de mishandeling zou volgens een woordvoerder een ruzie zijn voorafgegaan. In eerste instantie tussen het slachtoffer en een belager. Later keerde een hele groep zich tegen de man.
Een beeld van de daders heeft de politie volgens een woordvoerder nog niet. Ze doet daarom een dringend beroep op de daders om zich te melden. Ook zoekt ze getuigen van de zeer ernstige mishandeling.
Mogelijk beelden van mishandelingGezien de drukte op het Eurocircuit met Pasen, het was het weekend van de Grote Prijs van Valkenswaard, sluit de politie niet uit dat bezoekers beelden hebben gemaakt van de mishandeling.
Volgens een woordvoerder van de politie waren er die avond nog zeker achthonderd mensen aanwezig op en rond het circuit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.