Spoorbrug Moerdijk drie dagen dicht door haarscheurtjes, volgende week meer informatie

8 april 2016 om 13:18
nl
Het treinverkeer over de Moerdijkbrug ligt volgende week drie dagen stil. In een van de spoorbruggen zitten haarscheurtjes. Daarom rijden er woensdag, donderdag en vrijdag geen treinen over de brug. Het gaat zowel om personen- als goederentreinen. Alleen over de HSL-brug blijven wel treinen rijden.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De haarscheurtjes, ontdekt bij reguliere controles, kunnen gevaarlijke situaties opleveren, zegt spoorbeheerder ProRail naar aanleiding van een bericht van RTV Rijnmond.
Het is onduidelijk hoe de scheurtjes zijn ontstaan. Om deze te kunnen herstellen is het noodzakelijk om het spoor geheel voor treinverkeer af te sluiten, omdat de spoorstaven ingegoten zijn.
BussenDe NS komt begin volgende week met informatie voor passagiers die op het traject reizen. Mogelijk worden bussen ingezet of wordt reizigers geadviseerd om te reizen. Over het HSL-spoor rijdt nog wel twee keer per uur een Intercity Direct van het zuiden richting het noorden en omgekeerd.
Betuweroute   De werkzaamheden aan de spoorbrug moeten voor 17 april afgerond zijn, omdat vanaf dan de Brabantroute (met de Moerdijkbrug) als omrijroute gebruikt zal worden voor de Betuweroute die van 16 april tot en met 16 oktober grotendeels niet gebruikt kan worden vanwege de aanleg van het derde spoor naar Duitsland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.