Toeristen weten Brabant weer te vinden, bekijk hier wie ons kwamen opzoeken

8 april 2016 om 13:27
nl
De populariteit van Brabant is voor het eerst in drie jaar weer toegenomen onder toeristen. Het aantal mensen dat onze provincie bezocht voor een uitstapje steeg in 2015 met vijf procent. Hoewel van alle buitenlanders de Belgen nog altijd domineren, hebben we ook rekening te houden met een stijgend aantal Italiaanse en Spaanse toeristen.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het onderzoek toont aan dat vooral Belgen liever dicht bij huis blijven. Daarbij valt de keuze in de meeste gevallen op Zeeland of Brabant. De kustprovincie wint het daarbij net iets vaker van onze eigen provincie. Dat neemt niet weg dat de Belgen nog altijd de grootste kern buitenlandse toeristen vormen.
Britten prefereren hotel boven zonDomineren doen ze samen de Duitsers, die het moeten stellen met een tweede plek. Net zoals de Belgen zijn onze oosterburen dol op met name bungalowparken en campings, wat ook meteen de populariteit voor Zeeland weer verklaart. Britten daarentegen vermijden de zon wat liever en kiezen eerder voor een hotelbezoek in Amsterdam.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/57077ccb1c873]
Italianen bezig aan opmarsWat verder opvalt, is het toenemende aantal Italianen en Spanjaarden dat onze provincie bezoekt. Vooral die eerste groep is met 53 procent bezig aan een aardige opmars. Nergens in Nederland steeg het aantal vakantie vierende Italianen zo explosief als in Brabant.
Daar staat tegenover dat we het vorig jaar moesten doen met iets minder Afrikanen. Deze bevolkingsgroep nam af met een kleine duizend man.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/570781769e1f8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.