Speler Margriet uit Oss compleet uit z'n dak: 'Het zijn een stel half afgebakken boeren' [VIDEO]

8 april 2016 om 20:59
Een speler van het tweede elftal van RKSV Margriet uit Oss weet wel hoe hij zijn medespelers het veld op moet sturen. Schreeuwend, en hard ook. "Ik wil dat ze staan te bibberen daar!" De filmpjes waarop de mannen klaargestoomd worden voor de wedstrijd, is een grote hit op internet. Al ruim een half miljoen mensen zagen de Brabantse peptalk 2.0.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

GedroomdHet is zondag 13 maart en het elftal heeft iets goed te maken na vorige week waarbij ze met 3-1 verloren. Het is stil in de Osse kleedkamer. Het hele team is gespannen, gefocust en hebben maar één doel voor ogen. "Ik heb vannacht gedroomd", begint de speler.
"Ik droomde dat ik voetbalde met een zwart-wit tenue aan. Ik droomde dat ik voetbalde voor Gemert. Was dat leuk? Nee, natuurlijk niet!! Niemand wil voor Gemert voetballen!!!" Vuurrood schreeuwt hij het. "Ik wil dat niemand, maar dan ook niemand, een halve meter te weinig loopt!"[Facebook:body:https://www.facebook.com/Voetbalprimeur/posts/1389870831030308]
De mannen weten met 5-0 te winnen.
Afgebakken boerenEen paar weken verder, een paar punten dichterbij het kampioenschap. Oss tegen Vinkel. Never change a winning speech, dus de Osse speler wordt weer rood. "Ik ga er niet omheen draaien vandaag", zo begint hij zachtjes.
"Het zijn een stel half afgebakken boeren! In die groen-wit gehesen tenuetjes, dat noemt zichzelf Vinkel. Vin-kel. DAT VINK KUT! Er staan nog drie ploegen tussen ons en het kampioenschap, vandaag wordt dat er één minder!"[Facebook:body:https://www.facebook.com/Voetbalprimeur/posts/1389864304364294]
De speler lijkt een glazen bol te hebben, de mannen winnen weer. Dit keer met 4-1.
Bestuur distantieert zichDe speler blij, het elftal blij. Het bestuur van de club is alleen minder gelukkig met de toespraken en neemt het misschien iets te serieus. Bestuurslid Pascal van Druten: "Wij distantiëren ons van dit gedrag. Wij willen als club niemand beledigen. We willen het risico niet lopen dat mensen verkeerd over ons gaan denken. Respect voor de tegenstander is belangrijk."
Van Druten geeft aan dat de mannen een gesprek kunnen verwachten met het bestuur. Of dat met dezelfde schreeuwpartijen zal gaan, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...