Rechter buigt zich in juni over miljoenenclaim tegen gemeente Grave in zaak failliete scheepswerf - Omroep Brabant

Rechter buigt zich in juni over miljoenenclaim tegen gemeente Grave in zaak failliete scheepswerf

8 april 2016 om 15:16
nl
De rechter buigt zich op 28 juni over de miljoenenclaim tegen de gemeente Grave in de zaak van het faillissement in 2012 van de plaatselijke scheepswerf. Dat laat de rechtbank in Den Bosch vrijdag weten. Curator Remco Michielsen eist een schadevergoeding van de gemeente omdat hij haar verantwoordelijk acht voor het faillissement.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Hoe hoog het bedrag is dat de curator precies wil zien van de gemeente is niet bekend. Het zou gaan om een miljoenenclaim. Michielsen probeerde eerder met de gemeente Grave tot een schikking te komen, maar dit is niet gelukt.
De scheepswerf ging in 2012 failliet omdat er geen grotere schepen mochten worden gebouwd. Vijfenzestig medewerkers kwamen op straat te staan. Om grotere schepen te kunnen bouwen, moest de gemeenteraad toestemming geven voor een wijziging in het bestemmingsplan.
Besluit te laatDe toegestane lengte van schepen zou dan kunnen worden vergroot van 110 naar 135 meter. Die toestemming wilde de raad wel geven, maar het besluit viel te laat. Het faillissement van de scheepswerf was daardoor onvermijdelijk.
De Raad van State oordeelde eerder dat het besluit van de gemeente onzorgvuldig was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.