Huizen worden verwarmd met energie uit teruggehaalde Marsen en Snickers

8 april 2016 om 16:11
nl
De miljoenen Marsen, Snickers en Milky Ways die producent Mars in Veghel sinds februari heeft teruggehaald, worden momenteel verwerkt tot biogas. Hiermee kunnen volgens een woordvoerder van Mars bijvoorbeeld huizen worden verwarmd. De repen werden teruggehaald omdat er plastic in kon zitten.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Waar de repen worden vergist tot biogas maakt de fabrikant niet bekend. Dit gebeurt bij een gespecialiseerd bedrijf, laat een woordvoerder namens het bedrijf weten.  
Het idee om de repen te verwerken in veevoer is volgens de woordvoerder van Mars van de baan. “Het was een van de ideeën die we hebben bekeken, maar we hebben besloten dit niet te doen”, laat hij weten. "De repen vergisten tot biogas is een sneller en beter controleerbaar proces."
ZLTO was verbaasdLand- en tuinbouworganisatie ZLTO reageerde onlangs verbaasd op het idee om de teruggehaalde repen te verwerken in veevoer. ''Dit lijkt mij niet wenselijk. Je gaat toch geen snoep voeren aan dieren als dat eerst is afgekeurd voor mensen?'', liet een woordvoerder namens die organisatie weten.
In februari werd bekend dat in chocoladerepen van Mars stukjes hard plastic kunnen zitten omdat er een vermalen machine-onderdeel in terecht was gekomen. Door de stukjes plastic zou er vooral bij kinderen kans op verstikking bestaan.
Onbekend hoeveel energie repen leverenHet gaat om repen met een houdbaarheidsdatum tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017. Alleen al in Nederland gaat het om 4 miljoen repen. Hoeveel repen er inmiddels zijn teruggestuurd naar Mars in Veghel kan de woordvoerder niet zeggen.
Ook geeft hij aan niet te weten hoeveel biogas de teruggestuurde repen opleveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.