Eindhoven is niet de nieuwe innovatiehoofdstad van Europa, Amsterdam wel

8 april 2016 om 17:36 • Aangepast 21 november 2020 om 11:24
nl
Niet Eindhoven, maar Amsterdam is de nieuwe innovatiehoofdstad van Europa. Dat maakte EU-commissaris Carlos Moedas (Onderzoek) vrijdag bekend in Brussel. Aan de titel iCapital is 950.000 euro verbonden.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Eindhoven was een van de negen genomineerden voor de titel. De lichtstad kreeg die nominatie voor experimenten om met innovatieve vormen van verlichting het leven te veraangenamen.
Project op StratumseindEindhoven experimenteert onder meer in uitgaansstraat Stratumseind met een lichtplan. Maar de stad is ook bezig met andere toepassingen. Bijvoorbeeld het gebruik van licht om makkelijker je huis te kunnen vinden. LEES OOK: Eindhoven met verlichtingsproject genomineerd voor belangrijke, Europese prijs
Berlijn en ParijsBehalve Eindhoven en Amsterdam stonden ook Berlijn, Glasgow, Milaan, Oxford, Parijs, Turijn en Wenen op de shortlist. Barcelona werd twee jaar geleden uitgeroepen tot de eerste 'iCapital'. Steden met meer dan 100.000 inwoners mogen meedingen voor de titel. Winnaar Amsterdam was genomineerd voor zijn benadering van slimme groei, start-upbedrijven, leefbaarheid en digitale sociale innovatie.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.