Honderden leerlingen in beweging met Olympic Moves

8 april 2016 om 18:08 • Aangepast 21 november 2020 om 11:24
nl
Duizenden kinderen deden vandaag hun best tijdens de regionale finales van Olympic Moves. In steden als Almere, Apeldoorn en Eindhoven waren leerlingen in de leeftijd 12 tot 19 fanatiek aan het sporten om een plaatsje in de landelijke finales te verdienen. In Eindhoven deden ongeveer 700 leerlingen van zo'n 30 scholen mee aan korf-, voet-en streetbal.
Profielfoto van Kersten Anne
Geschreven door
Kersten Anne

De Olympic Games worden mede-georganiseerd door studenten van de Fontys sportopleiding en hebben het doel om leerlingen kennis te laten maken met sport.
Landelijke finalesVrijdagmorgen waren de regionale finales, waar verschillende scholen/teams tegen elkaar streden in verschillende sporten. De winnaars gaan door naar de landelijke finales in Amsterdam.
Roos, een van de organisatoren van het evenement in Eindhoven, vindt de leerlingen erg fanatiek: "Volgens mij heeft iedereen er zin in en kijken ze ook echt uit naar de Schoolfinales in Amsterdam. Dat is namelijk een hele beleving."
WinnenHet streetbalteam van het Commanderij College is het daar zeker mee eens. "We willen winnen en naar Amsterdam!", zeggen ze enthousiast, terwijl ze aan het opwarmen zijn. Ze gooien of stuiteren een basketbal naar elkaar over, om het passen te oefenen. "We hebben al twee wedstrijden gewonnen en spelen straks de derde, misschien redden we het."

Wachten op privacy instellingen...

Een ander team van de school staat er minder goed voor. "De vorige hebben we gelijk gespeeld. We hadden wel wat kansen, maar die hebben we laten liggen", zegt de aanvoerder van het voetbalteam van hetzelfde college. De jongens lijken wat minder fanatiek dan de meisjes te zijn, maar compenseren dat door lekker met elkaar te ouwehoeren en met veel lol het veld op te gaan.

Wachten op privacy instellingen...


FinalesOm half vier werd bekendgemaakt dat het streetbalteam van het Commanderij College door is naar de Schoolfinales. Het voetbalteam is laatste geworden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.