Krijg jij vandaag een roos van de politie in Breda, dan ben je goed bezig!

9 april 2016 om 13:05 • Aangepast 21 november 2020 om 11:23
nl
Krijg jij zaterdag een roos van de politie in Breda, dan ben je goed bezig. De Bredase politie en medewerkers van Toezicht en Handhaving controleren actief op zakkenrollerij. Ze richten zich daarbij vooral op mogelijke slachtoffers. Bewaak je je spullen goed dan krijg je een roos, kan het allemaal nog wat beter dan krijg je een belletje.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

De politie controleert zaterdag in de Bredase binnenstad. Volgens de politie slaan zakkenrollers daar het vaakst toe. Vooral vrouwen tussen de 16 en 36 jaar zijn dan het slachtoffer. Volgens Marco Luijten is het hard nodig dat er aandacht wordt gevraagd voor zakkenrollerij. De politie in Breda krijgt volgens hem gemiddeld één aangifte van zakkenrollerij per dag.

Wachten op privacy instellingen...

Belletjes en rozen Mensen met open tassen of uitstekende portemonnees en telefoons worden zaterdag actief aangesproken. Zij krijgen van de politie een belletje. Deze Tinkle Alarms kunnen aan de tas worden vastgemaakt. Als een zakkenroller probeert te jatten uit de tas, gaan de belletje rinkelen als waarschuwing. Mensen die hun tassen dicht hebben, krijgen als beloning een roos. Volgens Luijten doe je het goed als je je tas dicht hebt, op je buik draagt en dan het liefste nog je hand op je tas legt als extra bescherming.
Beter dan flyerenDe vrouwen die een roos krijgen reageren verrast. "Dat is toch super", zegt een vrouw nadat ze de roos heeft gekregen. Voor een jaloerse vriend is ze niet bang. "Ik hoop dat hij met een nog grotere bos rozen thuis komt." Volgens de aangesproken vrouwen maakt deze actie meer indruk op ze dan bijvoorbeeld een flyer. De vrouwen die een belletje krijgen, doen deze meteen aan hun tas. "Het is waar ik moet er echt beter op letten", zegt een vrouw nadat ze een waarschuwing krijgt van de politieman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.