Video

RKC-supporters met boot naar NAC, maar varen eindpunt voorbij

8 april 2016 om 20:57 • Aangepast 21 november 2020 om 11:23
nl
Tweehonderd RKC-supporters reisden vrijdag met boot naar Breda voor het competitieduel met NAC. De vrolijke groep kwam veilig aan, al had dit wel wat voeten in de aarde. De boot vaarde het aanmeerpunt namelijk straal voorbij...
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"We hebben een behouden vaart gehad", vertelde Bas Brok van de RKC-supportersvereniging Wij Vormen Tezamen, toen hij eindelijk voet aan wal zette. "Het was keigezellig."

Wachten op privacy instellingen...

'Zijn geen criminelen'NAC-fans maken ook gebruik van de boot - de TitaNAC - als hun ploeg in Waalwijk moet voetballen. "Dan doen ze ons na", lacht Brok. "Dit idee bestaat al jarenlang. We maken zo een statement tegen alle buscombi's die de KNVB ons oplegt. Wij zijn het niet eens met die combiregeling. Wij zijn geen criminelen. We zijn normale jongens die graag een biertje drinken."

Wachten op privacy instellingen...

Voor de wedstrijd tegen NAC zijn de verwachtingen niet hooggespannen. "NAC is de topfavoriet", weet Brok. "Laat de NAC'ers maar denken dat zij gaan winnen. Wij kunnen alleen maar verrassen in Breda. Wij zitten met 350 man in het uitvak. En dat voor een ploeg die stijf onderaan staat. Dat is toch super?"

Wachten op privacy instellingen...

Wel erg lange dag...Na de wedstrijd laten de Waalwijkse fans de boot links liggen. "Dan gaan we met de bus. We waren al sinds drie uur 's middags onderweg. Als we dan ook nog met de boot terug zouden moeten, wordt het wel een heel lange dag..."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.