NAC loopt tegen Waalwijkse muur op (1-1), tweemaal rood voor RKC - Omroep Brabant

NAC loopt tegen Waalwijkse muur op (1-1), tweemaal rood voor RKC

9 april 2016 om 00:04
nl
NAC heeft thuis in de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk gelijkgespeeld. In Breda werd het 1-1 dankzij een afstandschot van Philippe van Arnhem en een late treffer van Sjoerd Ars. RKC eindigde het duel met negen man.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

RKC was niet naar Breda gekomen voor een lekker onbevangen potje voetbal. De ploeg uit Waalwijk nam vanaf minuut één de verdedigende stellingen in. Een begrijpelijke keuze, want RKC staat al een tijdje helemaal onderaan in de Jupiler League.
ZIE OOK: RKC-fans gooien fakkel in vak met kinderen tijdens wedstrijd tegen NAC
Waalwijkse muurHet spektakel moest dus van thuisploeg NAC komen. In de vijfde minuut leek dat er ook te komen, maar Divine Naah stuitte op RKC-keeper Williams.
Hier bleef het eigenlijk wel bij in de eerste helft. NAC kon de Waalwijkse muur niet slechten. Sterker nog, RKC werd twee keer zeer gevaarlijk via de counter.
"Zij speelden met vijf verdedigers", zegt NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. "Wij hadden daar moeite mee. Het baltempo was te laag en de agressiviteit om die ploeg echt aan te pakken, was er de eerste helft niet. "
ZondagsschotNa rust zette NAC weer wat aan, maar de goal viel aan de andere kant. Philippe van Arnhem, ingevallen voor de geblesseerde Rienstra, schoot de bal via een tegenstander van heel ver achter doelman Ten Rouwelaar, 0-1.
De thuisploeg probeerde het daarna nog wel, maar de Waalwijkse muur hield vrij eenvoudig stand. Totdat RKC'er Steef Nieuwendaal zijn tweede gele kaart kreeg van de 24-jarige arbiter Kooij en van het veld moest. Niet veel later maakte Sjoerd Ars de 1-1.
'Ik had de vader kunnen zijn van de arbitrage'"Ik denk dat iedereen er alles aan gedaan heeft om resultaat te halen en dan gebeuren er af en toe wat rare dingen", zegt RKC-aanvoerder Steef Nieuwendaal. "Ik moet daar niet doorlopen, maar alles in een wit shirt kreeg vandaag wel heel makkelijk geel. Maar dat kan ook niet anders, want ik had de vader kunnen zijn van de arbitrage. Wat mij meer in de weg zit is dat zij een corner krijgen uit een zuivere achterbal waaruit gescoord wordt. De gele kaarten waren misschien niet allemaal even slim. maar het viel allemaal één kant uit."  
Tweede rode kaartRKC eindigde het duel ook nog eens met negen man, want ook Verkoelen kreeg zijn tweede gele kaart. NAC had daarna nog kansen op de overwinning.
"In de slotfase hadden we nog twee honderd procent kansen, maar we hebben het als team gewoon niet goed gedaan. Pas in de 80e minuut kwam het besef dat we moesten winnen.", aldus NAC-keeper ten Rouwelaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.