Helmond Sport snoept punten af van Sparta Rotterdam, kampioensfeest gaat niet door

9 april 2016 om 00:01
Sparta is er, ondanks de steun van zo’n 1500 meegereisde fans, niet in geslaagd om in Helmond de titel van de Jupiler League binnen te slepen. Helmond Sport knokte zich knap naar een 1-1 gelijkspel, bovendien won nummer twee VVV.
Profielfoto van Nanko Boelman
Nanko Boelman

Een onwetende voorbijganger had bij aankomst bij De Braak zomaar kunnen denken dat de wedstrijd van het jaar op het programma stond voor de thuisploeg. Strenge stewards, veel pers en een enorme drukte rondom het stadion.
Toch was het natuurlijk vooral een Rotterdams feestje in Helmond. Althans, dat was de bedoeling. Maar al in de vierde minuut toonde Gyrano Kerk zich een ongezellige gastheer op het feest der Spartanen, hij rondde een diepe bal keurig af: 1-0.
Druk van SpartaSparta zette na die openingstreffer vol druk, de thuisploeg kon twintig minuten goed tegenhouden, maar uiteindelijk tikte Loris Brogno toch de 1-1 binnen. Daarna had Helmond een goede fase, Kerk was twee keer dreigend. Voor Sparta werd Sanusi een aantal keren gevaarlijk uit vrije trappen. Gescoord werd er niet meer tot de rust.
Grote kansenMeteen na de pauze dook de Helmondse spits Carlo de Reuver op vlak voor keeper Kortsmit, maar hij slaagde er in om de bal tegen de keeper aan te schieten. Daarna nam Sparta het initiatief weer over, maar kwam niet tot scoren.
Beide ploegen kregen kansen, waardoor een heel boeiende wedstrijd ontstond. De grootste kans was er tien minuten voor tijd. De doorgebroken Kerk werd tegen de grond geduwd in het strafschopgebied, scheidsrechter Makkelie wees resoluut naar de stip. Maar de penalty werd door Mounir el Allouchi hoog over het doel van Kortsmit geschoten.
Zodoende werd er niet meer gescoord en pakte Helmond Sport een knap puntje en moeten de fans van Sparta tot maandag wachten op een nieuwe kans op het kampioenschap.