Video

RKC-fans gooien fakkel in vak met kinderen tijdens wedstrijd tegen NAC: 'Schofterig'

9 april 2016 om 13:40 • Aangepast 21 november 2020 om 11:23
nl
Vier RKC-fans zijn vrijdagavond aangehouden tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda. Ze gooiden vanuit het uitvak een fakkel in het kindervak van de Bredase club. Zaterdag zijn ze weer vrijgelaten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Een van de opgepakte fans stak de fakkel aan, de andere supporter gooide de fakkel naar beneden. Een derde en een vierde RKC-aanhanger zijn later op basis van videobeelden aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

De kinderen zijn niet gewond geraakt, maar wel erg geschrokken. NAC bracht ze onder in een ander vak. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1).
'Schofterig'"Ontoelaatbaar en schofterig. RKC- en mensonwaardig. Tot op de bodem oplossen en kei- en keihard aanpakken. Schandalig", schreef Remco Oversier, algemeen directeur van RKC op Twitter. De 'malloten', zoals hij het drietal omschreef, krijgen allemaal een stadionverbod.

VuurwerkbomHet is voor de tweede keer in korte tijd dat NAC-fans vanuit het uitvak worden bestookt met vuurwerk. Een fan van FC Oss gooide vorige maand een vuurwerkbom. Niemand raakte gewond, maar de vuurwerkbom vernielde wel een stoeltje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.