'Viertal dat fakkel naar kindervak gooide, wordt snoeihard aangepakt', belooft RKC-directeur

9 april 2016 om 18:18 • Aangepast 21 november 2020 om 11:23
nl
Hij is er 'dood- en doodziek van'. RKC-directeur Remco Oversier zag vrijdagavond hoe er in het NAC-stadion vanuit het vak met RKC-supporters een brandende fakkel in een kindervak van de Bredase voetbalclub werd gegooid.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Laten we dit geen fans noemen", benadrukt Oversier. "Dit is een stel mafkezen en malloten dat besloten heeft een voetbalwedstrijd te bezoeken." Hij weet inmiddels om wie het gaat. "Het zijn vier jonge mensen - onder wie een Belg - die wel eens een los kaartje kopen, maar die geen seizoenkaart hebben van RKC.
Na dit incident hebben we - alle lof en complimenten voor de vrijwilligers en veiligheidsmedewerkers van NAC en RKC - direct deze mensen opgepakt op basis van videobeelden. Ze zijn direct naar buiten gebracht en overgedragen aan de politie."

Wachten op privacy instellingen...

'Vol op klappen'Oversier zegt 'snoeihard' met deze mensen om te gaan. "Zo hard als we kunnen. We doen alles om hen nooit meer in een stadion te hebben. En het liefst nog meer dan dit. Ze zullen een stadionverbod krijgen zo lang als maar kan. Ze worden sowieso allemaal strafrechtelijk vervolgd. Mocht er letselschade zijn, wordt die op hen verhaald. Net zoals eventuele schade in het stadion.
Mocht er een boete van de KNVB volgen, zullen we die ook op hen verhalen. We zijn nu aan het onderzoeken of we deze mensen ook civielrechtelijk kunnen aanklagen. En we onderzoeken of we hen kunnen aanklagen voor imagoschade. Niet alleen wat betreft RKC Waalwijk, maar de imagoschade voor het voetbal in het algemeen. Hier gaan we vol op klappen. Dat is het minimale wat we kunnen doen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.