MOP verrast topploeg SCHC, ondanks discussie over doelpunt Donja Zwinkels: 'Niet idee dat shoot was'

9 april 2016 om 12:57 • Aangepast 21 november 2020 om 11:23
nl
De hockeysters van MOP hebben vrijdagavond voor een grote verrassing gezorgd. Ze wonnen in Vught van topclub SCHC. Het duel eindigde in 1-0.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Donja Zwinkels maakte het doelpunt. SCHC vocht die goal aan bij de scheidsrechter. Volgens de ploeg uit Bilthoven werd de bal met de voet geraakt. Maar de arbitrage zag dit anders.

Wachten op privacy instellingen...

'Top vechtersmentaliteit'"Ik heb niet het idee dat het shoot was", vertelt Zwinkels aan Omroep Brabant. Ze heeft de beelden nog nagekeken. "Ook op basis daarvan denk ik dat de bal niet met de voet geraakt werd. Maar ik vind het jammer dat het hier zo lang over gaat. We hebben namelijk gewoon een top vechtersmentaliteit laten zien: elkaar op het hele veld geholpen en tackle backs voor elkaar gelopen."
MOP stijgt door de zege naar de achtste plaats in de hoofdklasse, twee punten achter het Eindhovense Oranje Zwart. OZ ging vrijdag verrassend thuis onderuit tegen laagvlieger Pinoké uit Amstelveen. Dat duel eindigde in 1-3. De 0-1 van Djoeke Vogel werd nog rechtgezet door Lisa Scheerlinck, maar op de doelpunten van Florencia Habif en Dana Luykx had de thuisploeg geen antwoord.
Paumen en WeltenHC Den Bosch won met 2-1 bij het Haagse HDM, dankzij doelpunten van Maartje Paumen en Lidewij Welten. Het al gedegradeerde Push verloor in Breda met 4-0 van Bloemendaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.