Brandende fakkel schoot langs arm van NAC-supportertje Maud (11): ‘Het was een ongeleid projectiel’

10 april 2016 om 05:00 • Aangepast 21 november 2020 om 11:22
nl
De brandende fakkel die vrijdagavond in het kindervak van het NAC-stadion werd gegooid door RKC-supporters, kwam vlak naast een meisje terecht. De fakkel met ijzeren omhulsel schoot alle kanten op en raakte de arm van de 11-jarige Maud op een haar na. Haar moeder zag vanuit een ander vak hoe het voorwerp als ‘een ongeleid projectiel’ door het kindervak denderde. “We mogen dolblij zijn dat er niemand gewond is geraakt”, zegt ze tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Tijdens de wedstrijd NAC - RKC werd een vuurwerkfakkel met ijzeren omhulsel vanuit het uitvak in het vak eronder gegooid. Daar zaten Maud en haar elftalgenoten van VV Zwaluwe. Zij hadden kaartjes voor de wedstrijd gewonnen. Niemand raakte gewond, maar de kinderen waren erg geschrokken en hebben de voetbalwedstrijd vanuit een ander vak in het stadion verder bekeken.
“Het is heel jammer dat uitgerekend kinderen, die al niet zo vaak in een stadion komen, de dupe worden van deze actie”, zegt de moeder. “Gelukkig werden ze uitstekend opgevangen door de beveiligers."
'Jas weggesmolten'In tegenstelling tot anderen is Maud er goed vanaf gekomen. “De fakkel schoot langs haar onderarm en raakte haar net niet. Iemand anders had minder geluk: zijn jas was door de fakkel voor een deel weggesmolten. Ik vraag mij echt oprecht af wie het in zijn hoofd haalt om met zo’n ding te gooien…”
Na het fakkelincident heerste er een rommelige en rumoerige sfeer in het stadion, zegt de moeder. Ze is natuurlijk geschrokken en verontwaardigd, maar ze wil er persoonlijk geen heisa van maken. “Dit soort dingen gebeurt nou eenmaal”, zegt ze nuchter. “We moeten er niet al te lang bij stilstaan. Het zonnetje schijnt, laten we er gewoon een mooi weekend van maken.”

Wachten op privacy instellingen...

VeiligheidMet hulp van videobeelden kon de politie de verdachten oppakken. Eén van hen, een 18-jarige fan, wordt beschuldigd van zware mishandeling en vernieling. Hij zou de fakkel hebben gegooid. De andere drie, een 22-jarige en twee 17-jarige jongens, worden verdacht van vernieling.
De directie van RKC veroordeelde het gedrag en kondigde aan dat de daders een stadionverbod krijgen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.