Ernstig ongeluk in Berlicum: wielrenner (56) zwaargewond na botsing met auto, fiets doormidden

9 april 2016 om 23:12
nl
Bij een ongeluk op de Hooghei in Berlicum is zaterdagmiddag een wielrenner zwaargewond geraakt na een botsing met een auto. Het slachtoffer, een 56-jarige man uit Vinkel, is met ernstige verwondingen naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Zijn toestand is zorgelijk. De automobilist is opgepakt voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De man fietste samen met andere wielrenners over de Hooghei toen hij uit het niets werd geschept. De automobilist, die uit de richting Vinkel kwam, zou de groep over het hoofd hebben gezien.
Enorme klapDe schade aan zowel de fiets als de auto duidt erop dat het een enorme klap is geweest. De fiets ligt in stukken in de berm. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen aan het been naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege het sporenonderzoek van Verkeersongevallenanalyse van de politie is de Hooghei in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
AlcoholHet vermoeden bestaat dat de automobilist onder invloed achter het stuur zat. Of dat inderdaad zo is, moet politieonderzoek uitwijzen. De arts uit de traumahelikopter is met het slachtoffer meegegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.