‘Een bende is op hem afgekomen’, mogelijk blijvende schade voor Belg (30) die in elkaar werd getrapt

10 april 2016 om 08:44
nl
De Belgische man die op Eerste Paasdag in elkaar werd geslagen bij het Eurocircuit in Valkenswaard, houdt waarschijnlijk blijvende schade over aan de mishandeling. Zeker tien vechtersbazen zouden het slachtoffer hebben opgewacht. “Hij is door deze mensen verrast. Een gewelddadige bende heeft hem zwaar toegetakeld”, zegt een familielid aangeslagen tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De 30-jarige man uit het Belgische Kortrijk werd na de mishandeling in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. Hij had ernstig hersenletsel en meerdere schedelbreuken. “Zijn leven hing aan een zijden draadje. We hebben bange momenten moeten doorstaan.”
Inmiddels is het slachtoffer naar een ziekenhuis in België overgebracht. Daar wordt hij nog altijd nauwlettend in de gaten gehouden. Zijn toestand is stabiel. “Het gaat gelukkig weer wat beter met hem. Beter dan we hadden durven dromen.”
'De feiten zijn heel erg'De Belg verloor het bewustzijn nadat hij door meerdere belagers in elkaar werd geslagen. Rond acht uur 's avonds kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het circuit. Daar aangekomen bleek volgens de politie dat het conflict zich had verplaatst naar het fietspad bij het circuit en vervolgens naar de camping.
Van wat er in Valkenswaard allemaal is gebeurd, herinnert het slachtoffer zich niets. Welke personen het op hem gemunt hadden, weten hij en zijn familie niet. “De feiten zijn in elk geval erg, heel erg. Die ochtend had ik hem uitgezwaaid voor een weekendje met vrienden. Deze dramatische afloop zag ik helemaal niet aankomen. Het is verschrikkelijk", zegt het familielid.
'We zijn zwaar getroffen'Volgens zijn familie is het slachtoffer een heel sportieve jongen. Hij doet aan snowboarden, mountainbiken en ook aan motorcrossen. Het is nog maar de vraag of de Belg dit allemaal weer kan oppakken na zijn herstel. “We zijn met z’n allen zwaar getroffen door de gebeurtenissen en vrezen voor de blijvende gevolgen. Het is nu afwachten wat het politieonderzoek gaat opleveren. We hopen dat er mensen zijn die iets gezien hebben.”
Een beeld van de daders heeft de politie volgens een woordvoerder nog niet. Ze doet daarom een dringend beroep op de daders om zich te melden. Ook zoekt ze getuigen van de zeer ernstige mishandeling.
Mogelijk beelden van mishandelingGezien de drukte op het Eurocircuit met Pasen, het was het weekend van de Grote Prijs van Valkenswaard, sluit de politie niet uit dat bezoekers beelden hebben gemaakt van de mishandeling.
Er waren die avond zeker achthonderd mensen aanwezig op en rond het circuit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.