Ontroerend: zoontje (8) overleden militair wil alles weten over zijn vader en schrijft een brief

9 april 2016 om 23:11
nl
“Mag ik jullie wat vragen over papa?'' Dat staat in een brief van het zoontje van de in Afghanistan omgekomen militair Robert Donkers. De 8-jarige Stan heeft zijn vader nooit gekend en wil nu alles over hem te weten komen. De ontroerende brief is zaterdag verspreid via Twitter door minister Jeanine Hennis van Defensie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Donkers was jarenlang gelegerd op de Generaal-Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot. De 33-jarige sergeant der eerste klasse van de landmacht overleed in de Afghaanse provincie Uruzgan door een ongeval met een Patria-pantservoertuig.
ZIE OOK: Condoleanceregister voor militair Donkers
'Wat vond papa leuk?'Op het moment van zijn overlijden was zijn vrouw Mira in verwachting van hun zoon Stan. Die wil nu alles over zijn vader weten. Aan familie, vrienden en collega's van Rob vraagt het 8-jarige jongetje onder meer: “Wat vond papa leuk, hield papa van dieren en deed hij het op school goed?'' Stan is behalve naar verhalen ook op zoek naar foto's en filmpjes.
Hennis heeft een foto van de brief gemaakt en op haar Twitteraccount gezet. “Op verzoek. Follow-up zeer welkom'', schrijft ze. Haar bericht is inmiddels honderden keren geretweet.
Donkers maakte deel uit van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en woonde in Kerkrade. [YouTube:body:https://youtu.be/fmus2Q6n-Og][Tweet:https://twitter.com/MVerhoef1964/status/718535389972180993][Tweet:https://twitter.com/JeanineHennis/status/718796075516194817]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.