Santiago Arias slaat ruit kapot na rode kaart tijdens PSV - Willem II

10 april 2016 om 01:04 • Aangepast 21 november 2020 om 11:21
nl
PSV'er Santiago Arias heeft zaterdag zijn woede over zijn rode kaart op een ruitje gebotvierd. De Colombiaan sloeg in de catacomben van het Philips Stadion hard tegen een ruit, waar direct een ster in zat.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De verdediger was in de 57e minuut van het eredivisieduel tegen Willem II door scheidsrechter Bas Nijhuis weggestuurd met zijn tweede gele kaart nadat hij aan de noodrem had getrokken. Al na een kwartier had Arias zijn eerste gele kaart gekregen.

Wachten op privacy instellingen...

Arias is niet gewond geraakt bij zijn actie, aldus een PSV-woordvoerder. De verdediger is aangesproken op zijn gedrag.
"Dit hoort niet bij PSV. Je moet jezelf inhouden", zei trainer Philip Cocu bij Fox Sports over de actie van Arias. "We gaan hier later nog over zitten." Maandag volgt er nog een gesprek. De rekening van de glaszetter kan hij in ieder geval op de deurmat verwachten.

Wachten op privacy instellingen...

Erik PietersDe actie van Arias deed denken aan Erik Pieters in januari 2013, ook in dienst van PSV. Die sloeg nadat hij een rode kaart had gekregen tegen PEC Zwolle met zijn hand door een ruit heen. Dat leverde hem echter zulke diepe wonden op dat hij afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis om gehecht te worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.