Politieachtervolging over A77 bij Boxmeer eindigt op Duitse bodem: twee arrestaties

10 april 2016 om 15:27
nl
Na een langdurige achtervolging over de snelweg A77 bij Boxmeer heeft de politie zaterdagnacht twee drugsverdachten opgepakt. De achtervolging eindigde uiteindelijk op Duits grondgebied, meldt de politie zondag op Facebook. Als door een wonder raakte niemand gewond.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De politie zette de achtervolging in nadat de bestuurder een stopteken en later ook een volgteken negeerde. Tijdens de jacht gooide een van de verdachten harddrugs uit de auto.
Op een gegeven moment beseften de verdachten dat ze niet meer konden ontkomen aan de politie. Ze stopten met vluchten en gaven zich over.
Rijden onder invloedNa een controle in de auto werd nog een onbekende hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Bovendien bleek de bestuurder te diep in het glaasje te hebben gekeken.
Inmiddels zijn de twee verdachten overgedragen aan de Duitse politie. Die gaat de zaken rondom het rijden onder invloed en verboden drugsbezit verder afhandelen. De Nederlandse politie maakt proces-verbaal op voor het negeren van een stopteken en het negeren van een volgteken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.