Video

81-jarige uit Bergen op Zoom loopt persoonlijk record op de marathon: 'Komt door de ervaring'

10 april 2016 om 18:04
nl
81 jaar oud en dan drie kwartier van je snelste tijd op de marathon afhalen. Niek Slappendel uit Bergen op Zoom deed het zondag in Rotterdam. De oudste deelnemer van de Marathon Rotterdam deed er net iets minder dan vijf uur over.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Vorig jaar debuteerde Slappendel op de marathon. Toen liep hij de 42,195 kilometer in 5 uur en 45 minuten. Met 4:59:24 was hij dit jaar dus ruim drie kwartier sneller.
Lekker weer"Ik had vooraf gezegd dat ik sneller zou gaan lopen en het is nog gelukt ook", lacht hij. "Het ging een stuk beter dan vorig jaar, het was ook lekker weer. Ik heb lekker gelopen. Alleen de laatste vijf kilometer kreeg ik wat last van kramp."
Dat resulteert dus in een puike tijd voor de senior, die kortgeleden verhuisde van Steenbergen naar Bergen op Zoom. Een marathon lopen, dat doen sowieso niet veel 80-plussers hem na. En dan ook nog eens binnen vijf uur, dat is al helemaal een geweldige prestatie. "Ik wist nu hoe het zou zijn. Ik heb nu een jaar ervaring."
Volgend jaar weer?Of Slappendel volgend jaar weer gaat proberen om z'n tijd te verbeteren, weet hij nog niet. "Ik ga eerst even wat uitrusten en ervan genieten."
LEES OOK: Jeroen van Damme uit Roosendaal beste Nederlander in Marathon Rotterdam

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.