Video

IJshockeyers Destil Trappers bereiken finale Oberliga

10 april 2016 om 18:44 • Aangepast 21 november 2020 om 11:20
nl
De ijshockeyers van Destil Trappers hebben de finale om het kampioenschap van de Duitse Oberliga bereikt. In de beslissende vijfde wedstrijd wonnen de Tilburgers, na overtime, met 2-1 van EC Peiting. Het eerste seizoen van Trappers in de Duitse competitie krijgt hiermee het ultieme slot, namelijk een finaleserie.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

De hele halve finaleserie zitten de twee ploegen al dicht bij elkaar. Alleen afgelopen dinsdag was Tilburg oppermachtig. De beslissende wedstrijd zondag was weer een spannende wedstrijd. Tilburg kwam via een goal van Diederick Hagemeijer op voorsprong maar nog in de eerste periode maakten de Duitsers gelijk. Op dat moment zaten twee Tilburgse spelers op de strafbank.
Prima keepersBeide ploegen konden aardige aanvallen in de tweede periode niet afmaken. Dat kwam ook door prima werk van beide keepers. Zowel de verdediging van Destil Trappers als die van EC Peiting kraakten wel af en toe, maar stonden geen goal toe. Alles kwam vervolgens aan op de derde periode.
Billen knijpenIn de loop van de derde periode moest Diederick Hagemeijer op strafbank plaatsnemen. Dat was een kans voor Peiting om flink aan te zetten, maar zij wisten niet te scoren. Vooral dankzij goed keeperswerk van Ian Meierdres die zijn ploeg met goede reddingen op de been hield.
"Het is ongelooflijk dat we de finale gehaald hebben. Lange tijd wisten we niet te scoren. Maar zij gelukkig ook niet. Ik ben zo blij dat we uiteindelijk toch wisten te winnen. Heerlijk", stamelde Ian Meierdres.
Golden goalDe beslissing viel dus in overtime. Tilburg kreeg na een kleine vijf minuten een powerplay en benutte de overtalsituatie meteen. Diederik Hagemeijer maakte op aangeven van Kyle Just meteen in de eerste aanval van de powerplay de beslissende goal, waardoor Tilburg met 2-1 won.

Wachten op privacy instellingen...

"Het is natuurlijk geweldig voor ons dat we de finale gehaald hebben. Vooral omdat aan het begin van het seizoen er de nodige mensen zeer sceptisch waren over onze deelname aan de Oberliga. Wat hadden wij daar te zoeken en wij zouden er niets van bakken vanwege onze manier van spelen. Wel, wij hebben ons aangepast en staan in de finale. Machtig", aldus Hagemeijer.
GemisTilburger Ivy van den Heuvel mocht niet meedoen. Hij werd in de wedstrijd van vrijdag weggestuurd vanwege game misconduct en was dus geschorst voor deze belangrijke wedstrijd. Tilburg miste duidelijk de inbreng van de aanvaller.

Van den Heuvel krijgt nu toch een kans om nog te spelen dit seizoen. In de finale serie mag hij namelijk weer meedoen. Tegenstander aanstaande vrijdag is dan EHC Bayreuth dat kampioenskandidaat Regensburg versloeg. "Weer een tegenstander waar wij helemaal niets van weten. Maar dat was eerder ook zo en die twee hebben we er ook uitgeknikkerd. Ik denk dat de coach flink wat huiswerk moet doen, wij gaan eerst even rusten", lachte Diederick Hagemeijer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.