Lars Boom moet ziek opgeven in Parijs-Roubaix: 'Echt super zuur'

10 april 2016 om 20:23
nl
Parijs-Roubaix is voor Lars Boom op een grote teleurstelling uitgelopen. De topfavoriet werd zaterdagnacht ziek en moest uiteindelijk afstappen. "Ik kon misschien 100 kilometer fietsen vandaag, echt super zuur. Het schoot niet op", zei Boom zwaar teleurgesteld bij de Astana-bus.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Volgens de Vlijmenaar was hij al een paar dagen niet helemaal lekker. De griep zette de laatste nacht stevig door. "Ik voelde me koortsig en kon niet slapen. Om twee uur was ik al wakker. Het heeft heel de nacht doorgezet. Ik ben toch van start gegaan om te proberen er iets van te maken. Maar ik had niks in de benen", aldus Boom, die het al ver voor de finale van Parijs-Roubaix voor gezien hield.
TopvormVoor Boom sloeg het noodlot op het verkeerde moment toe. De Astana-coureur verkeerde in topvorm en werd na een sterke voorbereiding als een van de favorieten gezien.
"In de Ronde van Vlaanderen was ik goed, ik ben echt nog nooit zo goed geweest. Ik heb echt naar deze wedstrijd toegeleefd. Dan is het super zuur. Ik ben een keer buiten de tijd geweest en een keer vierde geweest. Nu ben ik met de auto Roubaix binnen komen rijden, heb ik dat ook eens meegemaakt."
Volgend jaar zeker nog op de wegBoom heeft bij Astana een aflopend contract. Eerder liet hij weten voor Parijs-Roubaix geen beslissing over zijn toekomst te maken. Voor de camera van Omroep Brabant ging hij na de koers in op zijn toekomst. Volgens Boom ligt die toekomst zeker nog op de weg.
Daarmee sluit hij uit dat hij afscheid neemt van het asfalt en fulltime als veldrijder terugkeert. "Ik ga het volgend jaar hier weer proberen, sowieso. Ik wil Parijs-Roubaix echt een keer winnen", zo aast Boom nu al op revanche.
Liefst bij AstanaZijn eerste voorkeur gaat uit naar een langer verblijf bij Astana. "Ik heb het goed naar mijn zin hier, verlengen zou leuk zijn. Als het een andere leuke ploeg is, is het ook goed. Ik wil wel meer crossen gaan rijden. Deze winter ben ik in december begonnen, maar ik wil graag iets eerder beginnen. En het dan doortrekken tot aan Parijs-Roubaix. Ik denk dat de beste combinatie is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.