Geen hoofdrol voor Brabanders in Parijs-Roubaix

10 april 2016 om 20:53
nl
De Brabantse wielrenners hebben in Parijs-Roubaix geen hoofdrol kunnen vervullen. Favoriet Lars Boom uit Vlijmen stapte ziek af. Uiteindelijk was Koen de Kort uit Liempde op de 23e plaats de beste provinciegenoot.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Lars Boom werd in de nacht van zaterdag op zondag ziek en kon daardoor zijn favorietenrol niet waarmaken.
Verkeerde positieKoen de Kort uit Liempde eindigde ruim zes minuten na de verrassende winnaar Mathew Hayman op de 23e plaats. Na afloop gaf hij aan in de sensationele en hectische koers, die gekenmerkt werd door veel aanvallen en veel valpartijen, een paar keer op de verkeerde plek te zitten.
"Op zich had ik geen slechte dag, maar het was ook niet super. Ik zat toevallig een paar keer op de verkeerde positie. Ik zat bij Cancellara en Sagan bij die eerste grote valpartij die de koers deed ontploffen. Toen reden we achter de feiten aan. En toen we op weg terug waren was die valpartij met Cancellara, toen stond het tussen de auto's even stil. Toen was het echt gebeurd", aldus De Kort.
De coureur van Giant-Alpecin viel vorige week in de Ronde van Vlaanderen nog hard op zijn hoofd, maar van de hersenschudding had De Kort geen last meer in Parijs-Roubaix. "Het hoofd ging verder prima, geen last van gehad. We hebben twee man in de top twintig en ik val er net buiten. Dan hebben we het in de breedte goed gedaan. Maar we missen de afmaker", zo hintte De Kort op de absentie van zijn geblesseerde ploeggenoot John Degenkolb, de winnaar van vorig jaar.
Uitslagen overige BrabandersTimo Roosen uit Goirle werd 46e op twaalf minuten. Drie minuten later kwam Danny van Poppel van Team Sky binnen. De sprinter reed nog een poos in de kopgroep.
Zijn broer Boy van Poppel haalde de finish van Parijs-Roubaix niet. Twan Castelijns deed dat wel. De debutant uit Hapert werd op het laatste moment door Lotto NL-Jumbo ingevlogen en finishte in het laatste groepje van drie renners, bijna 25 minuten na Hayman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.