Waar blijft het water in Waterland? Roosendaalse ouderen wachten al jaren

11 april 2016 om 19:00
nl
Het zou een oase moeten worden, met overal water rond de appartementen. Maar daar lijkt het nog steeds niet op. De bewoners van seniorencomplex Waterland in Roosendaal dachten al jaren op het beloofde water. Maar er zit schot in de zaak...
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

"We hebben meebetaald aan iets, wat we nog niet gekregen hebben." Wim van der Burg bezit één van de appartementen op seniorencomplex Waterland in Roosendaal. Hij wijst naar de verschillende gebouwen met appartementen. "Rondom elk gebouw moet water komen. Bijna tot aan de muren. Een prachtige locatie waar water en groen samensmelten, zo is het ons verkocht."
Vijf jaar later is Waterland nog altijd geen oase. Maar volgens wethouder Toine Theunisse valt er vrijdag bij de bewoners een brief met goed nieuws op de mat: "Nog dit kwartaal begint het afgraven."
Mooie plaatjesIn 2011, toen de appartementen alleen nog op papier bestonden, prijkten in de verkoopbrochure prachtige plaatjes. Appartementen die zo'n beetje in het water staan, met bovendien veel groen eromheen.
"Maar op het moment dat AlleeWonen daarmee adverteerde, was het helemaal nog niet zeker of de waterpartij er daadwerkelijk kwam", geeft wethouder Toine Theunis toe. "Het was toen nog niet meer dan een optie, een idee dat er lag. Helaas gebeurt dat zo wel vaker."
Valt vies tegenDe kopers van de appartementen wisten dat niet. Zij gingen ervan uit een oase binnen te stappen, op het moment dat zij hun sleutel in ontvangst gingen nemen. En dat viel begin 2013 vies tegen.
"Ook wij als gemeente vonden dat vervelend." Theunis stelt er vervolgens alles aan gedaan te hebben, om het plan alsnog zo snel mogelijk definitief te maken. "Het water bij de complexen is een onderdeel van een veel grotere ecologische verbindingszone die door het centrum gaat komen. Het Waterschap moet er een vergunning voor verlenen en wilde het project graag in één keer tegelijk aanpakken."
Geduld op de proefMaar dat zou betekenen dat het geduld van de bewoners van Waterland nog verder op de proef gesteld zou worden. "Ik snap best dat een paar jaar wachten vervelend is, en misschien voor senioren nog wel vervelender dan voor jonge gezinnen."
Begin deze maand schreven verschillende bewoners de wethouder een brief. Ze gaven daarin aan binnen twee weken te willen weten wanneer hun leefomgeving de metamorfose ondergaat waar ze op wachten. De reactie van de wethouder moet aanstaande vrijdag op de mat vallen. Theunis: "De ambtelijke afspraak met het waterschap ligt er, het werk bij Waterland mag eerder beginnen dan het werk aan de rest van de ecologische zone."
Van den Burg zit vrijdag bij de brievenbus: "We gaan ervan uit dat het goedkomt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.