Werk spoorbrug Moerdijk: NS zet bussen in en adviseert om te reizen

11 april 2016 om 15:09
nl
De NS zet bussen in en adviseert reizigers om te reizen tijdens de herstelwerkzaamheden die vanaf woensdag plaatsvinden aan de spoorbrug bij Moerdijk.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Het treinverkeer ligt vanaf woensdag drie dagen stil tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht om de schade aan de brug te herstellen. Bij reguliere controles zijn haarscheurtjes ontdekt die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.
Bussen Lage Zwaluwe en DordrechtTreinreizigers kunnen gebruikmaken van de bussen die tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht rijden. De NS-woordvoerster adviseert reizigers de komende dagen voor vertrek op de website te kijken voor de omreisroutes.
Het is onduidelijk hoe de scheurtjes in de spoorstaven zijn ontstaan. Om deze te kunnen herstellen is het noodzakelijk om het spoor geheel voor treinverkeer af te sluiten, omdat de spoorstaven ingegoten zijn.
Erg druk Over het HSL-spoor rijdt nog wel twee keer per uur een Intercity Direct van het zuiden richting het noorden en omgekeerd. Volgens de woordvoerster kan het erg druk worden in die treinen. “We raden mensen aan om buiten de spits met deze trein te reizen.”


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.