NAC gaat uitvak aanpassen tegen vuurwerkgooiers: 'Het zal wel moeten'.

11 april 2016 om 15:12
nl
NAC gaat in het Rat Verlegh Stadion het deel van de tribune aanpassen waar de supporters van de bezoekende club zitten. De Bredase voetbalclub wil het liefst het vangnet dat voor het vak hangt, doortrekken tot aan de nok van het dak. Bij de laatste twee thuiswedstrijden ging het mis en werd er vanuit het vak met bezoekers vuurwerk gegooid.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Fans van RKC Waalwijk wierpen afgelopen vrijdag een brandende fakkel in een vak waar veel kinderen zaten en een maand eerder werd er door supporters van FC Oss een vuurwerkbom gegooid richting het veld.
Gat van tachtig centimeterOm in de toekomst te voorkomen dat er dergelijke incidenten plaatsvinden, gaat NAC maatregelen nemen. Zo gaat de Bredase club bekijken of het het vangnet dat voor het bezoekersvak hangt, kan worden verhoogd tot aan de nok van het dak van de tribune. Tussen het net en het dak zit nu nog een open ruimte van zo'n tachtig centimeter en het vermoeden is dat het vuurwerk daar doorheen wordt gegooid.
"Je moet dan nog heel goed kunnen gooien", zegt NAC-directeur Justin Goetzee daarover. "Het is geen makkelijk klusje en daarom is het waarschijnlijk jaren goed gegaan. Maar nu is het toch twee idioten gelukt om er iets overheen te gooien."
OplossingDe oplossing wordt dus om het gat te dichten. "We hebben foto's bekeken van de situatie en er is eigenlijk maar een conclusie mogelijk en dat is het net doortrekken. Er zit een kleine meter tussen de net en het dak. We gaan nu kijken om dat zo snel mogelijk in orde te maken, dat is de meest concrete oplossing. We gaan met een aantal leveranciers praten en het net doortrekken of misschien wel een nieuw net hangen. Dat gaat aardig wat kosten, maar het zal wel moeten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.