11 kinderen naar ziekenhuis na ademhalingsproblemen in buurthuis Linden

11 april 2016 om 18:02
nl
Verschillende kinderen in buurthuis De Burcht in Linden zijn maandagochtend met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De basisschoolleerlingen waren binnen aan het koken en kregen last van benauwdheid. De leerlingen van groep 7 van basisschool De Waai uit Cuijk deden mee aan een kookworkshop.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Volgens loco-burgemeester Stoffels van de gemeente Cuijk zijn er 11 kinderen naar het ziekenhuis gebracht. "Daarvan zijn er vijf zeker weer terug. Van die anderen weet ik het niet omdat ze naar verschillende ziekenhuizen zijn gebracht." [Twitter:body:https://twitter.com/FerencTriki/status/719510167868542976]
ImpactDe kinderen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht, in Uden, Boxmeer en Nijmegen. Volgens de basisschooldirecteur van De Waai zijn de kinderen erg onder indruk van alles. "De kinderen hebben het over de enorme aanwezigheid van ambulances en brandweer. Ook de camera's van toegesnelde media bleef hen bij."
Een buurtbewoner vertelde hem dat een kind zich in de vinger had gesneden waardoor andere kinderen in paniek raakten. Mogelijk zijn ze gaan hyperventileren. De loco-burgemeester vermoed 'dat warmte in combinatie met paniek de oorzaak is, maar we sluiten nog niks uit'.
Geen koolstofmonoxideDe basisschooldirecteur kan zich niet voorstellen dat een bloedende vinger voor dit soort massale ademhalingsproblemen zorgt. "Ik wacht de resultaten van het onderzoek af."
Volgens een ooggetuige reden de ambulances af en aan en zijn tientallen kinderen naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer dacht aanvankelijk dat de benauwdheid het gevolg was van een koolstofmonoxidelek, maar dat bleek niet het geval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.