Video

Vijf jonge helden redden 62-jarige man uit kanaal in Helmond

11 april 2016 om 16:13 • Aangepast 21 november 2020 om 11:19
nl
Helden, zo noemt de politie vijf jonge jongens die zaterdagnacht een man uit een kanaal in Helmond hebben gered.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Rond één uur 's nachts fietsten de vijf vrienden over de Kanaaldijk Noordoost toen ze een herdershond zagen lopen met halsband en riem. De jongens keerden om en zagen een man in het kanaal liggen.
OnderkoeldDe man was onderkoeld en kon niet meer om hulp roepen. De vrienden aarzelden geen moment en trokken samen de man uit het water. "Wij bleven allemaal heel nuchter en hebben een jas over hem gelegd tegen de onderkoeling", zegt de 16-jarige Chiel Rooijakkers, één van de redders.
Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd. is de man naar de intensive care van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond gebracht. Zonder het kordate optreden van de jongens had de man dit niet overleefd, schrijft de politie op Facebook.
Super bedanktAchteraf is duidelijk geworden dat de man een hartaanval heeft gekregen toen hij zijn hond uitliet. Hij had niet meer de kracht om zijn hond vast te houden. Op Facebook bedankt een kleindochter van de man de redders: "Super bedankt jongens,wij zijn super blij dat jullie onze opa gered hebben en kunnen jullie niet genoeg bedanken."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.