Politie redt piepklein eekhoorntje van weg op terrein Eikenburg Eindhoven

11 april 2016 om 16:30
Het eekhoorntje in de hand van de agente. (Foto: Facebook politie Eindhoven).
Het eekhoorntje in de hand van de agente. (Foto: Facebook politie Eindhoven).
De politie in Eindhoven heeft zich afgelopen weekend ontfermd over een piepklein eekhoorntje. Het diertje lag op een weg op landgoed Eikenburg en er was - ondanks dat het niet gewond leek - geen beweging in te krijgen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Omdat de eekhoorn daar niet veilig was, probeerde een agente het diertje met haar handschoenen op te pakken. Daarop kroop het diertje uit zichzelf op haar hand.
Wellicht moeder kwijtVervolgens wilde de agente de eekhoorn op het gras neerzetten, maar het diertje - dat wellicht de moeder kwijt was - wilde niet meer uit de hand kruipen. Uiteindelijk is het beestje daar toch losgelaten.
Volgens de Dierenbescherming is dit op zich geen gekke keuze. Vaak doet de instinctieve reactie van mensen om jonge dieren in nood te helpen meer kwaad dan goed. Maar woordvoerder Dik Nagtegaal denkt dat het jonge eekhoorntje in dit geval wellicht beter naar de opvang in Zundert had kunnen worden gebracht. "Dat zou in ieder geval ons advies zijn. Neem contact op met een gespecialiseerde opvang of vraag advies bij de dierenambulance."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...