BMW in Tilburg in beslag genomen in moordzaak Tommie van der Burg, bestuurster weet van niets

11 april 2016 om 17:31
nl
De politie heeft maandagochtend in Tilburg een zwarte BMW in beslag genomen in verband met het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg. De man uit Best werd in april vorig jaar doodgeschoten op het parkeerterrein van Hotel Eindhoven. Volgens de politie waren er minstens twee personen betrokken bij de moord.
Profielfoto van Peter de Bekker en Yoeri Nijs
Geschreven door
Peter de Bekker en Yoeri Nijs

Agenten zagen de BMW maandagochtend in Tilburg rijden, waarna de bestuurster een stopteken kreeg. Zij is volgens de politie geen verdachte en ze is dus niet aangehouden.
De politie gaat nu onderzoeken wat de rol van de auto bij de moord was. Ook wordt uitgezocht wie er destijds van de auto gebruik heeft gemaakt.
TipgeverBehalve de schutter zou er nog iemand bij de moord betrokken zijn. Volgens de politie was dit een tipgever die doorgaf aan de schutter dat Tommie van der Burg onderweg was van café 't Borreluur naar Hotel Eindhoven.
Van der Burg was een bekende in de drugswereld. Mogelijk werd hij vermoord om drugs. Hij was namelijk verdachte in de zaak van grootschalige productie van xtc in een loods in Eindhoven. Maar een motief in de relationele sfeer wordt door de politie ook niet uitgesloten.
Tipgeld van 15.000 euroEerder maakte de politie ook bekend dat er een beloning van 15.000 euro is uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak. Afgelopen maart, bijna een jaar na de moord, zocht de politie naar sporen bij Hotel Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.