Mogelijk extra straf voor Arias: aanklager onderzoekt ruitje inslaan

11 april 2016 om 17:18
nl
PSV'er Santiago Arias hangt mogelijk nog een extra straf boven het hoofd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een zogeheten vooronderzoek gestart naar de Colombiaan, die uit woede over zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Willem II een ruitje kapot sloeg in de catacomben van het stadion.
Profielfoto van Stalenhoef Amber
Geschreven door
Stalenhoef Amber

De aanklager liet maandag weten dat hij een reactie van Arias over het incident wil. PSV moet melden welke maatregelen de club zelf heeft genomen. Club en speler hebben tot dinsdagmiddag 12.00 uur om hun verklaringen naar de aanklager te sturen.
Ook straf van clubPSV legde Arias zelf al een straf op. De verdediger moet zich de komende periode inzetten voor het maatschappelijk werk waar de Eindhovense club bij betrokken is. En hij moet de rekening van de glaszetter betalen.
"Arias gaf na de wedstrijd zelf al aan dat hij fout zat en de ruit zou betalen, dus dat was meteen opgelost. Hij heeft dit weekend te horen gekregen dat dergelijk gedrag niet past bij de club. Hij beseft dat zelf ook", aldus de woordvoerder van PSV. De speler hoeft geen boete te betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.