Danser Mitchell-lee van Rooij uit Eindhoven: 'Ik vond dansen iets voor meisjes' - Omroep Brabant

Danser Mitchell-lee van Rooij uit Eindhoven: 'Ik vond dansen iets voor meisjes'

11 april 2016 om 17:35
Hij niet echt bekend bij het grote publiek, maar binnen de danswereld is hij een vaste waarde: Mitchell-lee van Rooij uit Eindhoven. Hij danste onder meer voor het Scapino Ballet en is nu verbonden aan het dansgezelschap 'Conny Janssen Danst' in Rotterdam. Daar is hij volop aan het repeteren voor een nieuwe productie.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Eigenlijk vond-ie dansen iets voor meisjes, dus toen z'n ouders hem op dansles stuurden vond Mitchell-lee het maar niets.
"Ik danste stiekem op m'n slaapkamertje. Dat had m'n moeder in de gaten en zo kwam het dat ze me naar dansles stuurde. Maar dat leek me geen goed plan. Dansen vond ik iets voor meisjes. Maar na de eerste keer straalde ik van oor tot oor. Ik ging huilend heen en kwam lachend terug."
'Hoge kwaliteit'Van Rooij (31) volgde het conservatorium in Den Haag en de Theaterschool in Amsterdam. Hij danste daarna enkele jaren bij het Scapino Ballet. Sinds enkele maanden danst hij bij dansgezelschap Conny Janssen Danst in Rotterdam. Daar wordt nu druk gerepeteerd voor een locatievoorstelling deze zomer in Rotterdam.
Conny Janssen, artistiek leider van het gelijknamige dansgezelschap, noemt Van Rooij een belangrijke danser, die al jaren bewijst van hoge kwaliteit te zijn. "Hij is scherp, helder, heeft een goede techniek, weet met z'n lijf een verhaal te vertellen. Mitchell-lee is een inspirerend persoon om mee te werken. Dat bewijst hij al meer dan twaalf jaar. Niet voor niets is hij een vaste waarde in de danswereld."
App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...