Gemeente Aalburg voert stralingsmeting uit op voormalige vuilnisstort. ‘Ongerustheid wegnemen'

11 april 2016 om 19:10
nl
De gemeente Aalburg gaat vanaf dinsdag stralingsmetingen verrichten op de voormalige vuilnisstortplaats in Veen. Op het terrein zijn nieuwbouwhuizen en een waterpartij gepland. De gemeente wil met de metingen de ongeruste gevoelens van de buurtbewoners wegnemen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Volgens buurtbewoners is op het terrein in het verleden behalve huisafval ook ziekenhuisafval gedumpt. Die materialen zouden nog straling kunnen afgeven.  
Momenteel wordt de voormalige vuilnisstortplaats afgegraven en voorzien van nieuwe schone grond. “Het gebied is uitgebreid onderzocht op vervuilende stoffen. Bij het onderzoek is ook asbest aangetroffen daarom wordt het terrein nu afgegraven. Bij de afgravingen zijn nog wel stukken huisvuil aangetroffen, maar geen ziekenhuismaterialen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Aalburg.
StralingBij de gemeente kwamen steeds meer signalen van buurtbewoners die ongerust waren over het ziekenhuisafval dat daar is gedumpt. Omwonenden maken zich ook zorgen om de gezondheid van de mensen die nu op het terrein aan het werk zijn.
“We willen die ongerustheid bij de buurtbewoners wegnemen. Dinsdag gaat een gespecialiseerd bedrijf op het terrein aan de slag met om eventuele straling vast te stellen. De buurtbewoners krijgen spoedig de uitslag”, aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.