'Kom in gesprek', burgemeester doet oproep na het 'inboezemen van angst' in Veen

11 april 2016 om 20:15
nl
Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg roept de man of vrouw op zich te melden na het ingooien van een ruit bij Syrische vluchtelingen. Die persoon heeft vermoedelijk ook een politiewagen in brand gestoken en een dreigbrief verstuurd.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De ruit bij het huis aan de Willem de Zwijgerstraat in Veen werd op 22 januari ingegooid met een steen. Agenten kwamen daarop af en deden binnen onderzoek. Op dat moment brandde hun geparkeerde auto uit. De wagen was hoogstwaarschijnlijk aangestoken.
Dreigbrief bij gemeente en Omroep BrabantEen paar dagen later ontvingen de gemeente en Omroep Brabant een dreigbrief, die was gericht aan de gemeente Wijk en Aalburg. De briefschrijver dreigde met meer acties als er meer vluchtelingen naar Veen of naar de gemeente Aalburg zouden komen.
Omdat de schrijver verwees naar de afgebrande politieauto, heeft hij of zij vermoedelijk met de actie te maken. "Dat is angst inboezemen en dat kan in een normale rechtsorde niet", reageerde burgemeester Naterop maandagavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.
'Laten we erover praten'Naterop zei met de schrijver in gesprek te willen. "Laten we erover praten. Dan komen we vast tot een uitkomst." De burgemeester benadrukte in Bureau Brabant wel dat niemand, links of rechts georiënteerd, het gedrag van de dader goedkeurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.