'Ik vertrouw niemand meer', overvaller doet zich voor als PostNL-bezorger in Eindhoven

11 april 2016 om 20:33
nl
De bewoonster van een huis aan de Terschellingstraat in Eindhoven slaapt voortaan slecht en kijkt met argusogen toe zodra iemand haar voordeur nadert. Aanleiding is een brutale overval, waarbij iemand zich als postbezorger voordeed om binnen te komen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De overval heeft veel indruk gemaakt op de vrouw, vooral omdat postbezorgers over het algemeen worden gezien als betrouwbaar. "Ik vertrouw niemand meer", zo vertelde ze aangeslagen in Bureau Brabant.
Het Brabantse opsporingsprogramma zond maandagavond een reconstructie uit van de overval. Verder liet het programma beelden zien van de twee overvallers, van wie de 'postbezorger' korte tijd duidelijk in beeld was.
Ingevallen gezichtVolgens de politie gaat het om twee mannen. De eerste man, de postbezorger, is licht getint en naar schatting 25 tot 35 jaar oud. Hij is 1,80 meter lang en heeft dunne benen. Ten slotte was hij tijdens de overval ongeschoren en droeg hij een blauwgrijze baseballcap van Tommy Hilfinger.
De tweede man is blank en 20 tot 25 jaar oud. Hij is 1,80 tot 1,90 meter lang en heeft een ingevallen gezicht. Volgens de politie was de man, die er ongezond uitzag tijdens de overval, mogelijk onder invloed van verdovende middelen. De lange, slanke man sprak met een norse stem.
Kostbaar horloge buitgemaaktDe dieven waren op zoek naar een kluis, maar die was nergens in huis te vinden. Uiteindelijk gingen ze er vandoor met een kostbaar Aerowatch-horloge. Ze sloegen in een donkerblauwe of donkerrode Volvo 440 op de vlucht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.